Justiție de Lux: Cadouri și Vacanțe Scumpe pentru Judecători!
Ah, ce viață grea duc judecătorii Curții Supreme a SUA! Între a decide soarta legilor și a poporului american, se pare că mai rămâne timp și pentru a colecționa cadouri extravagante. Nu este de mirare că declarațiile financiare pentru anul 2023 au stârnit valuri de surprize și indignare. Să luăm, de exemplu, pe judecătoarea Ketanji Brown Jackson, care a primit nu mai puțin de patru bilete la un concert Beyoncé, direct de la diva pop însăși, în valoare de peste 3.700 de dolari. Cine nu și-ar dori așa o atenție din partea celebrităților?
Și nu ne oprim aici! Judecătorul Clarence Thomas, de exemplu, pare să fie abonat la vacanțe de lux, cu două călătorii dăruite de miliardarul Harlan Crow. Una dintre aceste escapade a fost în Bali, evaluată la nu mai puțin de 500.000 de dolari. Da, ați citit bine! Jumătate de milion de dolari pentru o singură călătorie. Și, pentru a adăuga un strop de mister, una dintre călătorii a fost la un „club privat” în California, posibil Bohemian Grove, locul de întâlnire pentru bărbați bogați și puternici. Cum să nu te întrebi ce se întâmplă în spatele acelor uși închise?
Și dacă credeți că aceste „mici atenții” sunt tot ce se află în rapoartele lor, vă înșelați. Patru dintre judecători au primit sume mari de bani pentru a scrie cărți. De exemplu, judecătorul Brown Jackson a încasat un avans de peste 893.000 de dolari pentru o carte de memorii care încă nu a văzut lumina tiparului. Ce productivitate remarcabilă!
Desigur, în fața criticilor, unii judecători au încercat să minimalizeze situația. Judecătorul Thomas a etichetat generosul pachet de vacanță drept „ospitalitate personală”, care, după părerea sa, nu ar trebui să fie inclusă în raportările anuale. Ei bine, cine ar fi crezut că ospitalitatea personală poate să coste cât o casă de lux?
În concluzie, în timp ce majoritatea cetățenilor se străduiesc să trăiască de pe o zi pe alta, se pare că judecătorii Curții Supreme se bucură de cadouri și vacanțe care depășesc imaginația omului obișnuit. Și toate acestea, desigur, în numele „justiției”. Ce paradox amar!
Sursa: ProTV Știri