Băncile rusești se prăbușesc și cer ajutor.

Băncile rusești se prăbușesc: O criză inevitabilă?

Într-o lume în care realitatea economică se dovedește a fi mai sinistră decât orice raport oficial, băncile rusești se află în pragul colapsului. Trei dintre acestea, considerate esențiale pentru sistemul financiar, se gândesc serios să ceară ajutorul Băncii Centrale. Oare ce s-a întâmplat cu „stabilitatea” pe care ne-o vindeau cu atâta convingere? Poate că „ieșirea din supraîncălzire” anunțată de șefa Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, este doar o iluzie frumos ambalată.

Surse din interiorul sistemului bancar dezvăluie o realitate sumbră: calitatea portofoliilor de credite este, de fapt, mult mai proastă decât ne sugerează cifrele oficiale. Rapoartele, acele documente care ar trebui să ofere transparență, sunt acum instrumente de manipulare. Așadar, ce facem cu aceste „credite neperformante” care cresc ca ciupercile după ploaie? Răspunsul este simplu: le ignorăm, le mușamalizăm, le cosmetizăm. Iar cei care ar trebui să ne protejeze de astfel de abuzuri, judecătorii și procurorii, par să fie prea ocupați cu propriile lor interese.

Într-o țară în care „sistemul bancar este bine capitalizat”, așa cum ne asigură Nabiullina, întrebarea care se pune este: bine capitalizat pentru cine? Pentru cetățeni sau pentru cei care își umplu buzunarele din banii publici? Cu o rată a creditelor neperformante aproape record de 20%, este clar că ceva nu funcționează. Dar, desigur, nu este nimic de care să ne facem griji, nu-i așa? Totul este sub control, iar cei care suferă sunt doar statisticile care nu contează în jocurile de putere.

În timp ce băncile rusești cer ajutor, noi ne întrebăm: unde sunt autoritățile care ar trebui să intervină? Unde sunt cei care ne promit siguranță și stabilitate? Este timpul să ne trezim și să ne dăm seama că, în spatele acestor crize, se află o rețea de corupție și complicitate care ne afectează pe toți. Băncile se prăbușesc, iar noi suntem lăsați să ne descurcăm singuri. Oare câți dintre noi vor mai suporta acest sistem care se clatină?

În concluzie, criza bancară din Rusia nu este doar o problemă economică, ci o oglindă a unei societăți care a fost lăsată să se scufunde în indiferență. Este timpul să ne întrebăm: cine va plăti prețul acestei prăbușiri? Răspunsul este simplu: tot noi, cei care am fost lăsați să ne confruntăm cu consecințele alegerilor proaste făcute de cei aflați la putere.

Sursa: Pro TV

Sursa: stirileprotv.ro/stiri/international/bancile-rusesti-se-prabusesc-rapoartele-nu-mai-pot-fi-falsificate-iar-acestea-cer-ajutorul-bancii-centrale.html

spot_img

Latest articles

Related articles

spot_img