Românii din țara occidentală au dublat impozitul forfetar.

Italia în Dublu Impozit pentru Superbogaţi!

Ah, ce veste minunată din partea Guvernului Giorgia Meloni! Superbogaţii care aleg să-şi mute reşedinţa fiscală în Italia vor avea privilegiul să plătească nu mai puţin de 200.000 de euro pe an, dublu faţă de vechea „ofertă”. Giancarlo Giorgetti, ministrul Economiei, a anunţat această schimbare majoră, care pare să zguduie lumea miliardarilor, într-o încercare de a păstra Italia în cursa internaţională a paradisurilor fiscale.

Introducerea acestui impozit forfetar în 2017 a fost o mişcare de şah maestru pentru a atrage capital străin, oferind un regim fiscal de-a dreptul generos, valabil timp de 15 ani. Ce generozitate! Şi nu doar pentru superbogaţii înşişi, ci şi pentru membrii familiei lor, care pot beneficia de un impozit de doar 25.000 de euro. Totuşi, această creştere recentă a impozitului vizează doar pe cei care încă nu şi-au făcut bagajele pentru Italia, lăsându-i pe cei stabiliţi să respire uşuraţi.

Deşi Giorgetti susţine că această ajustare menţine regimul „interesant”, nu putem să nu observăm ironia situaţiei. Italia, cu marjele sale fiscale „foarte limitate”, încearcă să evite o competiţie fiscală cu alte ţări, care ar putea să o lase în urmă. Ce paradox, nu? Pe de o parte, încearcă să atragă miliardarii cu taxe reduse, pe de altă parte, se teme de o cursă fiscală care ar putea să-i depăşească.

În contextul mai larg al G20, unde s-a discutat despre cooperarea pentru taxarea mai aspră a superbogaţilor, Italia pare să încerce să găsească un echilibru între a fi un jucător global responsabil şi a proteja propriile interese fiscale. Deşi propunerea Braziliei pentru un impozit minim global pe cei mai bogaţi nu a fost acceptată, compromisul atins permite fiecărei ţări să decidă cum să-şi taxeze miliardarii. Evident, Italia a ales să-şi dubleze tarifele, în timp ce SUA refuză să negocieze pe acest subiect.

În final, această dublare a impozitului forfetar pentru superbogaţi este o mişcare interesantă din partea Italiei, arătând că, în ciuda dorinţei de a atrage capital, nu se sfieşte să pună şi mai multă presiune pe umerii celor mai bogaţi rezidenţi ai săi. Oare aceasta va fi soluţia pentru problemele economice ale Italiei, sau doar un alt episod în saga globală a inegalităţii fiscale?

Sursa: stirileprotv.ro

spot_img

Latest articles

Related articles

spot_img