Subvenții Energetice: Echitate sau Farsă Guvernamentală?
Ah, ce vremuri trăim! Într-un univers paralel, guvernanții noștri ar fi eroi, apărători ai dreptății și egalității. Dar în realitatea noastră, ei par să fie mai degrabă regizori ai unei piese de teatru absurd. Iată-l pe ministrul Energiei, Sebastian Burduja, care ne anunță cu o seriozitate debordantă că, oh, surpriză, până în 1 aprilie 2025 vom avea o definiție a consumatorului vulnerabil în sectorul energetic. Până atunci, se pare că toți suntem la fel în fața facturilor: bogat, sărac, cu copii sau fără, toți primim aceeași mână „generoasă” de ajutor de la stat.
Și ce ironie, nu? În timp ce un apartament gol din cartierul Primăverii, unde nici măcar aerul nu consumă electricitate, primește aceeași subvenție ca o familie cu trei copii și salariu minim pe economie, ministrul ne asigură că lucrurile se vor schimba. Dar, așteptați, nu acum, ci până în 2025! Până atunci, să ne rugăm la zeii economiei să nu ne crească factura prea mult.
Și să nu uităm de distribuitorii aceia generoși, care au primit nu mai puțin de 1,1 miliarde de euro, bani nerambursabili, pentru a investi în rețea. Dar, desigur, ei nu se îmbogățesc când prețurile cresc. Nu, nu, ei doar „investesc” din resurse proprii și din generozitatea statului, care, evident, nu folosește banii contribuabililor. Să fim serioși, cine ar crede asta?
Deci, dragi cetățeni, pregătiți-vă pentru mai multe spectacole de teatru oferite de guvern. Subvenții, definiții ale consumatorilor vulnerabili și promisiuni de schimbări viitoare. Totul sună atât de bine pe hârtie, nu-i așa? Dar între timp, realitatea facturilor noastre continuă să scrie o poveste mult mai sumbră.
Sursa: Realitatea.net