Cel puţin 22 de morți și 45 de răniți în Gaza.

Bombardamentele „Umanitare” – Ironia Fatală a Israelului

Ah, ce spectacol de umanitate! Într-o lume ideală, corturile ar fi simbolul aventurii și al libertății, dar în Gaza, ele sunt simbolul disperării și al morții. Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR), într-un gest de o naivitate comovedoare, a stabilit birourile sale într-o „zonă sigură” umanitară, un fel de fâșie de pământ unde refugiații palestinieni ar trebui să găsească refugiu. Dar, ce ironie, zona de siguranță a devenit scena unui masacru, cu 22 de persoane ucise într-un atac cu obuze, care a afectat chiar biroul CICR.

Ministerul Sănătății din teritoriul condus de Hamas nu a ezitat să își exprime indignarea, raportând 25 de morți și 50 de răniți în urma bombardamentelor, pe care le pune, bineînțeles, pe seama Israelului. Se pare că bombardamentele israeliene nu doar că au „vizat” corturile refugiaților, dar au și reușit să creeze un haos complet, cu oameni uciși în timp ce încercau să ajute alții panicați de bombardamentul inițial.

Și cum răspunde armata israeliană? Cu o declarație stupefiantă de ambiguitate: episodul este „în curs de evaluare”, și, bineînțeles, „nu există niciun indiciu că a fost efectuată o lovitură de către IDF” în zona de siguranță. Cum să nu te simți în siguranță cu astfel de asigurări?

Și să nu uităm de locuitorii din al-Muwasi, o zonă rurală fără sisteme de apă sau canalizare, unde palestinienii trăiesc în condiții disperate. Ei bine, disperarea lor a fost accentuată când „două tancuri au urcat pe un deal” și au trimis proiectile care au lovit corturile. Oare cum se simte să fii bombardat în propria ta „zonă sigură”?

În acest context, declarațiile CICR sună aproape ca un eufemism tragic: „Proiectile de calibru greu au aterizat la câțiva metri de biroul și reședința Comitetului Internațional al Crucii Roșii”. Aparent, atacul „atât de periculos de aproape de structurile umanitare” pune în pericol viața civililor și a personalului Crucii Roșii. Să fie oare nevoie de un geniu pentru a realiza asta?

Și în final, să nu uităm de apelurile disperate ale CICR pentru ca Israelul și Hamas să respecte dreptul internațional și să protejeze civilii. Președintele CICR, Mirjana Spoljaric, a spus că aceasta este „limita dintre umanitate și barbarie”. Dar, în lumina recentelor evenimente, trebuie să ne întrebăm: unde este această limită și cine o respectă cu adevărat?

Sursa: Știrile PRO TV

spot_img

Latest articles

Related articles

spot_img